Mat zwart

Mat zwart: de nieuwe trend in spuitwerk

Lange tijd werd zwart als een te donkere, sombere tint gezien om in het interieur te gebruiken. Tegenwoordig is het echter een kleur waarnaar steeds meer gevraagd wordt voor spuitwerk, interieuraccessoires en zelfs hele muren. Zwart kan immers ook dienen als accentmaker en rustgever. Meubelspuiterij JRT Paintings voorziet graag je interieur in regio Maastricht van deze eigentijdse kleur. Hier lees je meer over het gebruik van mat zwart in je interieur en krijg je handige tips om een mooi, knus geheel te creëren.

Waarom mat zwarte meubels?
Veel mensen kiezen al snel voor wit als basiskleur voor hun interieur: het geeft een lichte, ruimtelijke uitstraling en past overal bij. Maar ook zwart is perfect te combineren met andere kleuren en verschillende materialen. Voor sommige kamers wens je bovendien een knusse of juist stoere sfeer, en dat is perfect te realiseren met mat zwart. Ook op een minder egale ondergrond is mat zwart erg mooi, waardoor deze kleur bijzonder veelzijdig is.
Mat zwart geeft bovendien een prachtig contrast met lichte kleuren. Zo kun je met een mat zwart meubelstuk of simpelweg mat zwarte grepen op deuren en kasten vrijwel elk interieur een chique, moderne sfeer geven. Ook in een huis met veel lichte, neutrale tinten zoals wit en beige staan dergelijke zwarte blikvangers prachtig. Mat zwarte accessoires hebben bovendien een tijdloze uitstraling, waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen.

Tips om mat zwart in je interieur te gebruiken
Wil je ook mat zwart spuitwerk in je interieur verwerken, maar weet je nog niet zo goed hoe? Laat je inspireren door deze tips:

  • Mat zwart deurbeslag en hang- en sluitwerk. Voor een stoer industrieel tintje kies je kleine mat zwarte accenten. Zwarte deurgrepen, zwarte handgrepen op je kasten en zwarte schuifdeursystemen zijn erg makkelijk te integreren in verschillende interieurstijlen. Dit is een makkelijke manier om deze trend te volgen zonder grote ingrepen
  • Een zwart vlak achter de tv. Vind je een zwarte muur erg mooi, maar weet je niet zeker of dit in jouw interieur past? De muur achter de tv is vaak de beste plek om te beginnen met mat zwart. Het zorgt ervoor dat je tv als het ware wegvalt tegen de muur en de donkere achtergrond maakt ook het tv-kijken plezieriger.
  • Zwarte kozijnen. Witte muren en zwarte kozijnen – dit is een zeer chique combinatie die je de stoere sfeer van mat zwart in huis geeft, zonder dat je het interieur optisch kleiner maakt.
  • Een mat zwart gespoten meubelstuk. Ook een enkele mat zwarte blikvanger is natuurlijk een goede manier om deze trend als het ware uit te proberen. Bevalt de kleur je toch niet, dan laat je het meubelstuk makkelijk weer overspuiten.
  • Zorg voor goede verlichting! Kies je toch voor een mat zwart interieur, dan is het extra belangrijk om rekening te houden met je verlichting. Zo zorg je ervoor dat je huis gezellig in plaats van somber is.


Kies jij ook voor mat zwart in je interieur? Schakel JRT Paintings in voor spuitwerk in Maastricht en omgeving. Neem snel contact op!

0
Feed

Schrijf een reactie

JRT Paintings BV
Rekoutweg 11 
6229 RB Maastricht

KVK

68895054

Privacyverklaring

Openingstijden

Maandag 08:00 - 16:30

Dinsdag 08:00 - 16:30

Woensdag 08:00 - 16:30

Donderdag 08:00 - 16:30

Vrijdag 08:00 - 16:30

Zaterdag 09:00 - 13:00

*Pauze van 12:30-13:00
maandag t/m vrijdag

JRT Paintings BV uit Maastricht: meubelspuiterij en lakleverancier voor Nederland en Vlaanderen.